Page 65 - Trajnostni gospodarski razvoj turistične alpske regije
P. 65
Korelacijska analiza 4.9
Preglednica 4.9 Korelacijska analiza med spremenljivkami
Spremenljivka 1 Spremenljivka 2 Pearsonov
koeficient
korelacije
Cenovno ugodne prenočitvene Lokalno pridelana hrana in 0,591
kapacitete kulinarični dogodki
Prijaznost zaposlenih in občanov Urejenost krajev 0,577
Promocija Cenovno ugodne prenočitvene 0,544
kapacitete
Raznolika ponudba Prijaznost zaposlenih in občanov 0,543
Predhodna rezervacija Bivanje v hotelu 0,508
Posebnost destinacije Priljubljenost destinacije 0,501
Promocija Urejenost krajev 0,497
Privlačnost destinacije Potencial planinskega turizma 0,494
Raznolika ponudba Lokalno pridelana hrana in 0,479
kulinarični dogodki
Priljubljenost destinacije Privlačnost destinacije 0,464
Promocija Lokalno pridelana hrana in 0,459
kulinarični dogodki
Ustrezna infrastruktura Lokalno pridelana hrana in 0,458
kulinarični dogodki
Privlačnost destinacije Urejenost krajev 0,454
Dodatna športna ponudba Dodatna kulturno-zabavna 0,453
ponudba
Promocija Prijaznost zaposlenih in občanov 0,441
Lokalno pridelana hrana in Prijaznost zaposlenih in občanov 0,440
kulinarični dogodki
Ustrezna cena Kakovost : cena 0,437
Privlačnost destinacije Prijaznost zaposlenih in občanov 0,434
Potencial planinskega turizma Lokalno pridelana hrana in 0,427
kulinarični dogodki
Promocija Ustrezna infrastruktura 0,422
Obisk zabavišč in igralnic Wellness center 0,420
Promocija Potencial planinskega turizma 0,408
Raznolika ponudba Urejenost krajev 0,407
Dodatna kulturno-zabavna Kulinarična ponudba 0,407
ponudba
Predhodna rezervacija Reklamna sporočila po pošti 0,401
Privlačnost destinacije Privlačnost zaradi možnosti 0,400
športnih aktivnosti
Visok Pearsonov koeficient korelacije imajo pari spremenljivk: pri-
jaznost zaposlenih in občanov in urejenost krajev (0,577), ustrezna infra-
struktura in lokalno pridelana hrana in kulinarični dogodki (0,458), pri-
65