Page 115 - Trajnostni gospodarski razvoj turistične alpske regije
P. 115
Cilji raziskave in razvoj hipotez 7.3
Slika 7.1 Možnost razvoja turizma z lokalno pridelano hrano (2022)
braževanje gostinskih in turističnih poklicev. Sodelujejo tudi na vseh
predstavitvah šole po osnovnih šolah.
S srednjimi gostinskimi šolami sodelujejo pri pripravi in izvajanju
prenovljenih programov. Sodelujejo v projektu mUnUS2, ki se nadalju-
je že drugo leto.
Sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije, še posebej z Združe-
njem za gostinstvo in turizem, je že tradicionalno. Učitelji šole so ak-
tivni člani sekcij v okviru združenja direktorjev hrane in pijač, vinskih
svetovalcev, sekcije kuharjev.
V sodelovanju s Centrom za poklicno izobraževanje izvajajo izo-
braževanje po prenovljenih programih za poklic kuhar in natakar, za
poklice gastronom-hotelir, gastronomski tehnik in gastronomsko-tu-
ristični tehnik. Učitelji pomagajo pri pripravi minimalnih standardov
po področjih na nacionalni ravni, vključujejo se tudi v pripravo poklic-
ne mature in zaključnih izpitov.
Z združenji in društvi občine Radovljica so sodelovali pri izvedbi
različnih prireditev ter akcij, nekatere prireditve, kot npr. O kresi se
dam obesi, ki jih izvajajo na gradu Kamen, so že tradicionalne, na njih
pa dijaki sodelujejo z izvedbo gostinske ponudbe za naročnika, Občino
Radovljica.
7.3 Cilji raziskave in razvoj hipotez 7.3
Analiziramo srednješolsko izobraževanje na področju gostinstva in tu-
rizma na Gorenjskem. Na podlagi podatkov Srednje gostinske in turis-
115