Page 115 - Trajnostni gospodarski razvoj turistične alpske regije
P. 115

Cilji raziskave in razvoj hipotez  7.3























            Slika 7.1  Možnost razvoja turizma z lokalno pridelano hrano (2022)

            braževanje gostinskih in turističnih poklicev. Sodelujejo tudi na vseh
            predstavitvah šole po osnovnih šolah.
              S srednjimi gostinskimi šolami sodelujejo pri pripravi in izvajanju
            prenovljenih programov. Sodelujejo v projektu mUnUS2, ki se nadalju-
            je že drugo leto.
              Sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije, še posebej z Združe-
            njem za gostinstvo in turizem, je že tradicionalno. Učitelji šole so ak-
            tivni člani sekcij v okviru združenja direktorjev hrane in pijač, vinskih
            svetovalcev, sekcije kuharjev.
              V  sodelovanju  s Centrom  za poklicno izobraževanje  izvajajo izo-
            braževanje po prenovljenih programih za poklic kuhar in natakar, za
            poklice gastronom-hotelir, gastronomski tehnik in gastronomsko-tu-
            ristični tehnik. Učitelji pomagajo pri pripravi minimalnih standardov
            po področjih na nacionalni ravni, vključujejo se tudi v pripravo poklic-
            ne mature in zaključnih izpitov.
              Z združenji in društvi občine Radovljica so sodelovali pri izvedbi
            različnih prireditev ter akcij, nekatere prireditve, kot npr. O kresi se
            dam obesi, ki jih izvajajo na gradu Kamen, so že tradicionalne, na njih
            pa dijaki sodelujejo z izvedbo gostinske ponudbe za naročnika, Občino
            Radovljica.

            7.3  Cilji raziskave in razvoj hipotez  7.3
            Analiziramo srednješolsko izobraževanje na področju gostinstva in tu-
            rizma na Gorenjskem. Na podlagi podatkov Srednje gostinske in turis-


                                                           115
   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120